dimecres, 23 de març del 2011

VISCA LA XOCOLATA!!!!

Avui els nens i nenes de la Classe dels Bufons i Mataties hem anat a visitar l'obrador de la Pastisseria Uñó. De la mà d'en Claudi, el mestre pastisser, ens hem endinsat en aquest món màgic dels sentits: Primer de tot l'olfacte, només entrar a la pastisseria ja ens hem adonat de la flaire que si respirava. Ens han vingut ganes de tastar el que veiem! La vista: hem vist el fruit del cacau i com es transforma en xocolata. En Claudi ens ha explicat d'on provenia i que la barreja de cacaus de diferents procèdencies, de països d'Africa, Amèrica del Sud... fa que la xocolata adquireixi aquest gust tan especial, però abans hem provat el cacau en el seu estat més pur, quina amargor!! però tot hi així hi hagut algú que no ha fet cap escarafall, i després el cacau barrejat amb sucre, és a dir, la xocolata com tots la coneixem, aquest si que era per llepar-nos els dits i de fet ho hem fet!.
Sabieu que la xocolata blanca es fa amb l'oli del cacau, llet amb pols i sucre? Així ens ho ha explicat en Claudi.

I per útim ens ha ensenyat com treballar la xocolata i davant nostra ha dissenyat una preciosa mona que després hem pogut assaborir, bé, la mona no, però de la xocolata restant, no n'ha quedat ni un petit bocí!!

I ara... després de tot el que hem après ens toca a nosaltres, creieu que en serem capaços? Si més no ho intentarem.
Gràcies Claudi per aquesta tarda tan especial!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada