dimecres, 28 d’octubre del 2015

MEMÒRIA CULINÀRIA A CINQUÈ




Com cada any celebrem la tarda de la "memòria culinària".

ELS SEITONS EN SAL O "ANXOVES"

Els nois i noies de cinquè treballem molts temes d'història i ara aprofitem per veure com s'ho feien els romans per guardar el peix.
RECEPTA
Compreu seitons ben fescos, treieu el cap i l'espina.
Prepareu un paquet de sal i un pot de vidre.
Quan tingueu els seitons nets els poseu al pot fent una capa de sal i una de seitons fins que estigui ple.
Apreteu bé la sal i cada dia durant un mes heu d'anar treien l'aigua que faran i apretant la sal.
Un cop acabat els procés ja us els podeu menjar!
BON PROFIT!














EL GARUM 

A l'antiga Roma el GARUM era una salsa de vísceres de peix amb herbes aromàtiques i espècies. La recepta que us donem no és l'original però segur que està molt més bona.
Necessitareu:
Seitons en conserva
Una mica d'orenga
Una mica d'oli d'oliva verge
Olives negres
Una mica d'all
Un morter per picar-ho tot i barrejar-ho bé.
Ja veieu tot és bo per separat així que quan ho barregeu fins fer una pasta al mortes ja només us quedarà untar-ho en una torradeta i menjar-vos-ho!

BON PROFIT!











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada