Com cada any
celebrem la tarda de la "memòria culinària".
ELS SEITONS EN
SAL O "ANXOVES"
Els nois i
noies de cinquè treballem molts temes d'història i ara aprofitem per veure com
s'ho feien els romans per guardar el peix.
RECEPTA
Compreu seitons
ben fescos, treieu el cap i l'espina.
Prepareu un
paquet de sal i un pot de vidre.
Quan tingueu els
seitons nets els poseu al pot fent una capa de sal i una de seitons fins que
estigui ple.
Apreteu bé la sal i cada dia durant un mes heu d'anar treien l'aigua que faran i apretant la sal.
Un cop acabat els procés ja us els podeu menjar! Apreteu bé la sal i cada dia durant un mes heu d'anar treien l'aigua que faran i apretant la sal.
BON PROFIT!
EL GARUM
A l'antiga Roma
el GARUM era una salsa de vísceres de peix amb herbes aromàtiques i espècies.
La recepta que us donem no és l'original però segur que està molt més bona.
Necessitareu:
Seitons en
conserva
Una mica d'orenga
Una mica d'oli
d'oliva verge
Olives negres
Una mica d'all
Un morter per
picar-ho tot i barrejar-ho bé.
Ja veieu tot és
bo per separat així que quan ho barregeu fins fer una pasta al mortes ja només
us quedarà untar-ho en una torradeta i menjar-vos-ho!
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada