dijous, 16 d’octubre del 2014

ESMORZAR SALUDABLE

A primer avui fem un esmorzar SALUDABLE

Cadascú ha portat el que es vol posar dins el seu entrepà però alguns han portat tantes coses que podran fer entrepans per les mestres!
Els ingredients per fer un entrepà saludable són senzills i barats:
pa, tomàquet, oli, sal i el que vulguis a dins! 

Bon Profit


Els nens i nenes de 2n anem mot atabalats, acabem de tornar de piscina i tenim moltíssima gana. Ens hem menjat uns esmorzars saludables que ens han fet “llepar-nos els dits”!
Mireu, mireu quina cara de gana! 




Perquè l' esmorzar de tercer sigui MOLT saludable ens hem de rentar les mans abans de començar a fer-lo!
Pel passadís hi ha una mica de gresca però al final tots tornem amb les mans ben netes.
A l’escola hi ha nens i nenes que no poden menjar glúten perquè els fa mal. Per això fan servir un pa especial i de vegades també han de vigilar amb l’embotit. La Martina ens ensenya el seu entrepà que també serà molt saludable perquè com que no porta glúten no li farà mal!






Hi ha gent original... i també entrepans originals!
A 4t hem tastat el “pa amb oli i sucre”, ens ha agradat molt!
També hi ha altres entrepans originals com “pa amb oli i sal” o “pa amb xocolata”.
Recordeu el poema d’en Miquel Martí i Pol? 


Pa amb xocolata
Un bon tros de xocolata
i un boci petit de pa
són la solució més bona
per berenar.
El pa sempre allarga massa,
la xocolata fa curt,
i així el compte de la vella
mai no surt.
Però si no surt el compte
tant se val, que res no hi ha
com el pa amb xocolata
per berenar.


Miquel Martí i Pol – del llibre de poemes Bon Profit










L’oli és un ingredient fonamental per a la nostra salut però no cal passar-se. Alguns nois i noies de 5è són molt exigents amb l’oli i pregunten si farem servir “oli verge”!
En general ens agrada el pernil dolç, el pernil salat, el fuet... però alguns companys no mengen aquests aliments. Les seves famílies provenen de cultures que no mengen porc, per això avui s’han fet fantàstics entrepans de formatge!
Hi ha menjar per a tots els gustos i els nostres entrepans són molt “gustosos”! 





 Els de sisè ens diuen:



Ahir vam anar d’excursió, avui compartim l’esmorzar. Som els grans de l’escola i tenim molt bon gust. Els nostres esmorzars, a més de saludables, són MIXTES! Fixeu-vos: entrepà d’enciam i tonyina o de pernil dolç i formatge.
L’entrepà MEGAMIXT és de
pernil salat, pernil dolç, llonganissa i formatge! 









Un cop acabat l’esmorzar veiem “Jiro, el creador del Sushi”
Però el més important no és el menjar, el que de veritat importa és que la seva manera de viure ens parla d’esforç i de dedicació a les petites coses importants.  


1 comentari:

  1. Hola! Moltes gràcies per aquest matí d'entrepans saludables. La Martina encantada de poder mostrar que per ella menjar sense glúten és menjar també de manera sana i sense que li faci mal. CONTENTA de compartir_ho amb l'escola! :)

    ResponElimina